2 května, 2023 Admin

Tetování a trvalé odstranění chloupků

Elektroepilace & Tetování: Tetování a trvalé odstranění chloupků

Pokud se chystáte podstoupit tetování nebo již tetování máte, pravděpodobně vás zajímá, zda odstranění chloupků a tetování jsou pro vás kompatibilní.

V tomto článku se dozvíte, které metody epilace jsou vhodné před procesem tetování, a naopak ty metody, které vám zajistí neporušení tetované části. Proces tetování je náročný nejen časově, finančně, bolestně, ale i umělecky, avšak stává se, že chloupky často ničí image náročného tetování.
Vzhledem k tomu, že laserové odstranění chloupků vyvolalo na internetu spoustu rozruchu, může být překvapením, že to není ta nejlepší volba pro každého a samotné lasery mohou být problematické. To platí zejména pro ty, kteří již tetování mají.

Tetování je umělecká forma, která existuje již tisíce let v mnoha kulturách na různých kontinentech. Nadšenci do tetování se chtějí svými uměleckými díly co nejvíce pochlubit. Nadměrné ochlupení může tetování zakrýt, pak je pro pozorovatele tetování méně viditelné a působí nejasně a rozmazaně. To vede mnoho jedinců k tomu, že se snaží odstranit nebo zastavit růst chloupků na tetovaných místech.

Holení, epilace voskem, vytrhávání pinzetou a další formy dočasného odstranění chloupků jsou často každodenní a časově náročný proces. Tento nikdy nekončící proces můžete snadno ukončit redukční metodou laserem, IPL nebo definitivní elektroepilací.

Stále vidíme klienty s novým tetováním a musíme jim říct, že nejsme schopni provést redukční epilaci metodou IPL – intenzivní pulsní světlo a nedoporučujeme ani laserovou epilaci.

Speciální lasery se používají právě i k odstranění tetování. Laserový nebo IPL paprsek je založen na rozštěpení molekuly melaninu, který je obsažený v tmavém chloupku a ve vlasovém folikulu. V případě tetování, kde se používá podobné barvivo – černý pigment, může paprsek potenciálně snížit barvu tetování až o 75 % a zároveň spálit pokožku.

IPL nebo laserové odstranění chloupků je možné využít v okolí tetování. Tetování jako takové se musí překrýt bílou speciální náplastí pro velké plochy, nebo bílou tužkou pro menší plochy, aby nedošlo k poškození pokožky. Proto se doporučuje využít redukčních metod epilace PŘED procesem tetování.

Pro ty, kteří se chtějí vydat cestou redukčních metod odstranění chloupků, se doporučuje plánovat s dostatečným předstihem rok až dva, než se rozhodnou pro tetování větších ploch.

Bohužel, pro odstranění chloupků na tetovaných oblastech neexistuje žádný laser ani IPL na trhu estetické medicíny, ani domácí IPL epilátory.
Naopak pro ty, kteří již tetování podstoupili, bude potřeba jiné formy epilace, která se nazývá elektroepilace. V závislosti na velikosti plochy tetování to může být perfektní volba.

Elektroepilace a tetování nebo permanentní make-up

Při elektroepilaci neexistuje riziko změny vzhledu tetování, což neplatí u redukčních metod IPL a laserem. Trvalé odstranění chloupků elektroepilací funguje na aplikaci elektrického pulsu přes jednorázovou sondu do každého jednotlivého folikulu, kde jsou zničeny zárodečné buňky chloupku. Vlasový folikul je umístěn hlouběji v kůži než tetovací barvivo. Tetování je velmi bolestivé oproti elektroepilaci, kdy na základě prahu bolesti lze elektrický puls regulovat. Zákazník pocítí pouze jemné štípnutí. (Příjemné pohlazení také cítíme.)

Elektroepilace je známá jako jediná, nejúspěšnější a nejspolehlivější metoda trvalého odstranění chloupků, zejména pro tetované oblasti.
Konzultace je zdarma a umožní získat odhad nákladů, časové rozmezí, plán schůzek pro ošetření a vymezení kontraindikací. Zároveň bude doporučena péče o pokožku před a po epilaci.

Velmi důležitá je profesionalita, odbornost a zkušenost certifikovaného elektrologa.

Neváhejte žádat jeho certifikaci.

© Apilacare