9 dubna, 2023 Admin

Elektroepilace vrací ženám sebevědomí

Každá metoda depilace nebo epilace má své PRO a PROTI. Některé z vás to možná nezajímá, protože pinzeta nebo žiletka to vyřeší hned. Mnoho žen ale s tímto problémem bojuje po celý život.

Chloupky jsou téma, o kterém ženy nerady nemluví a které nabourává jejich sebevědomí. Ano, chloupky jsou nežádoucí a problémové. A stále rostou.

Dobrou žiletkou sice chloupek odstraníme rychle, ale doroste během jednoho či dvou dnů. Na nohou a rukou to tak nevadí, horší je to na obličeji, pod nosem, bradě, krku, kolem prsních bradavek, v podbřišku, na zádech a zadní straně stehen. Po holení se stává ze světlých chloupků tmavý, tvrdý, hluboký a nepoddajný chlup.

Pinzetou to nejen bolí, ale při každém vyškubnutí navíc, v domnění, že trháte stejný chloupek, odstraníte jiný. Chloupky rostou ve fázích, aby naše tělo chránily a dodávaly mu termoregulaci.

Metody voskování nebo cukrové pasty lákají hlavně v letním období, kdy odhalujeme víc ruce a nohy. S touto bolestivou metodou bohužel počínají mnohé problémy. Voskováním nebo pastou porušíme přirozený růst chloupku ve folikulu, v němž se chloupek vyvíjí. Vytrhnutím ho otočíme do protisměru. Vzniká problém zarůstání, tvoří se infikované hnisavé pupínky, které se vyskytují často nad horním rtem, v podpaží a v oblasti bikin a nohou. S vosky a pastami se strhnou i všechny ochranné chloupky. Naruší se ochranná funkce kůže před vnějšími mikroorganismy, kapiláry jsou porušeny, pokožka se stává citlivější, vznikají ekzémy a pigmentové skvrny.

Laser, nebo IPL (intenzivní pulzní světlo)? Obě metody jsou redukční. Přetrpíte přibližně rok pravidelných návštěv a máte radost – kde nic, tu nic. Sem tam jeden, ale jsou tam.

Dalším rokem se objevují pomalu a znovu. Mimochodem, zeptali se vás před epilací, zda jeden z vašich rodičů nebo prarodičů je světlé pokožky a barevných očí? Ne? Dědičnost, genetika a rasová příslušnost má velký vliv na úspěšnou fotoepilaci. Procentuálně na Japonky nebo Korejky působí redukční laserová epilace až na 80 %. Málokterá z nich má maminku modrookou blondýnu nebo tatínka zelenookého zrzouna.

V současnosti na 3 % z celkové dospělé populace na světě, s ideálními parametry (světlá pokožka a tmavý chlup), fotoepilace nefunguje vůbec. V zemích střední a severní zeměpisné šířky (např. Česká republika, Slovensko, Polsko, Německo a severské země) je pro obyvatele se světlou pokožkou, tmavými vlasy a barevnýma očima účinnost redukční fotoepilace maximálně do 40 %. Na světlé, kaštanové, zrzavé, blond a šedivé chloupky fotoepilace nefunguje. Některé ženy to vzdávají při prvních návštěvách v salonech. Jiné si koupí domácí epilátory a tiše bojují s chloupky dál.

TĚLO JE TREZOR A TĚLESNÉ OCHLUPENÍ JE NEJEN TÉMA EMOCIONÁLNÍ, ALE I ZDRAVOTNÍ.

V multikulturních zemích, kde se mísí rasové, etnické i genetické vlivy, je nezbytnou nutností znalost základních variant ochlupení a vymezení odchylek v reprodukci chloupků. To platí i u nás.

NÁVŠTĚVA U LÉKAŘE ČASTO VYMEZÍ HLAVNÍ PŘÍČINY NADMĚRNÉHO RŮSTU CHLOUPKŮ.

Faktory jsou rozděleny na vnější a vnitřní. Lékařským vyšetřením lze zjistit různé poruchy endokrinních hormonů nejen v pubertě, ale i v produktivním věku (nepravidelná menstruace, hormonální antikoncepce, tvorba akné, růstové hormony, problémy s otěhotněním, menopauza, hyperfunkce nebo hypofunkce hypofýzy, diabetes a mnohé další). Často ženy trpí lokálním traumatem, berou léky na depresi, trpí nespavostí, mentální anorexií, hladověním, obezitou, respiračními problémy, astmatem, alergiemi, ekzémy. Řadíme sem i různé potravinové doplňky na podporu růstu vlasů, nehtů, omezení hmotnosti, proteinové nápoje, různé kosmetické produkty atd. Jeden z vážných faktorů je hirsutismus, o kterém se v naší společnosti nemluví vůbec. Trpí jím přibližně jedna ze 14 žen na světě. Jde o stav, kdy se na ženském těle objevuje „nadměrné“ ochlupení.

Všímat si nadměrného růstu chloupků na těle je důležité v začátku pubertálního věku. Chloupky nemusí být zásadně tmavé. Pokud se objevují kolem čela, mezi obočím, nad horním rtem, na okraji tváří, bradě, krku, hrudníku, kolem bradavek, horní části bříška, pod pupíkem, horní části paží, vnitřní a zadní části stehen, na zádech, doporučuje se před začátkem jakékoli epilace navštívit nejprve lékaře a provést důkladné zdravotní testy. Neboť nevědomostí, ostychem a pinzetou začíná nekonečný boj.

Elektroepilace v České republice je známa pod pojmy elektrická nebo termokoagulační jehla, elektrolýza, což jsou chybná označení. Pojem „elektrická jehla“ v zákazníkovi vyvolává pocit bolesti a je řazena do metod časově a finančně náročných. Skutečnost je opakem.

Přes zaoblený hrot jednorázové sondy, která je vpravena do folikulu, se velmi slabým tepelně-elektrickým pulsem zničí zárodečné buňky nežádoucího chloupku. Tato metoda je vhodná pro všechny typy pleti a barvy chloupků, i tetované oblasti, které laserové a IPL technologie narušují.

Díky novým technologiím a dlouholetým výzkumným studiím ve spolupráci odborníků s lékaři endokrinology a kosmetology je elektroepilace uznána metodou definitivní epilace. Reklamu na billboardech ani ve slevových portálech nenajdete. Profesionální elektrolog při první konzultaci definuje všechny faktory nadměrného růstu, vymezí obecné a lokální kontraindikace, navrhne plán, případně správnou kombinaci epilačních metod tak, aby bylo docíleno požadovaného výsledku.

Pokud přijde na konzultaci blondýna nebo zrzka, v kombinaci metod určitě nenajdete fotoepilaci.

V epilačních salonech žádejte elektroepilaci!

ELEKTROEPILACE VRACÍ ŽENÁM SEBEVĚDOMÍ A POCIT ŽENSKOSTI.

ODSTRANĚNÍ CHLOUPKŮ NENÍ CELOŽIVOTNÍ BOJ.

PINZETOU TO ZAČÍNÁ A ELEKTROEPILACÍ KONČÍ.

Centrum Apilacare v Ostravě bylo otevřeno roku 2020 na základě odborných znalostí a zahraničních zkušeností.

První v České republice se specializovalo na téma problémových chloupků, příčin nadměrného růstu a jejich správnému efektivnímu odstranění. Apilacare vyškolila řadu elektrologů nejen v České republice, ale i na Slovensku a jinde. Naši studenti pracují na patentovaných kanadských přístrojích Apilus. Po ukončení kurzu jsou schopni pracovat i na jiných zařízeních. Kurz elektroepilace můžeme přirovnat ke kurzu autoškoly. Nutností je znát pravidla, metody, postupy, techniky, procesy, důvody, příčiny a opatření. V současnosti jsou pořádány odborné kurzy elektroepilace pro budoucí profesionální elektrology.

Neváhejte nás kontaktovat a my vám doporučíme odborného elektrologa z našich řad ve vašem okolí.

Apilacare

Ing. Šárka Issa

Diplomovaný elektrolog, odborný školitel a lektor v procesu elektroepilace

Oficiální distributor přístrojů a příslušenství kanadské společnosti Dectro International pro Českou republiku Skin Care & Elektrology, Slavíkova 6068/18, Ostrava-Poruba 708 00

+420 722 132 440

info@apilacare.cz, www.apilacare.cz