20 března, 2023 Admin

Proč je elektroepilace nejlepší metodou k odstranění chloupků na obličeji?

Tvář je oblast, která je nejvíce exponovanou částí našeho těla a zároveň jí věnujeme nejvíce času naší péče v každodenní rutině. Je to naše vizitka, a to je důvod, proč nadměrné nebo nežádoucí chloupky v této oblasti mohou vyvolávat pocit trapnosti, studu. Zejména na bradě, mezi obočím, horním rtem, na kotletách i tváři. Právě proto jsou mnohé dotazy, zda existuje nějaké řešení pro účinné a trvalé odstranění. Odpověď zní ANO a říká se tomu elektroepilace!

  1. Pokud jde o obličej, elektroepilace (známá jako elektrolýza) je nejlepší způsob, jak odstranit chloupky trvale. Pokud se začne epilace redukční metodou laserem nebo IPL, určitě bude nutné dokončit epilaci metodou elektroepilací. Protože po několika ošetřeních se chloupky stávají méně pigmentované a elektroepilace je jediný způsob, jak všechny tyto typy chloupků, ať světlé, tmavé nebo jemné, odstranit trvale.
  2. Ne všechny části obličeje jsou vhodné pro laserovou nebo IPL epilaci. Kontraindikacemi pro tyto metody jsou oblasti v blízkosti očí, nosu nebo uší. Avšak elektroepilace je bezpečná na všechny části těla.
  3. Není výjimkou, že po laserovém/IPL odstranění chloupků v oblasti obličeje roste více chloupků. Je to běžně označováno jako odrazový efekt nebo paradoxní efekt, ke kterému dochází, když redukční metodu laserem nebo IPL aplikujeme na oblast, kde se nacházejí jemné světlé chloupky, jako je obličej. Vzhledem k tomu, že tyto chloupky nejsou dostatečně pigmentované, aby byly zničeny laserem nebo IPL, jsou stimulovány teplem.
  4. Ve skutečnosti chloupky nerostou ve větším počtu, ale jemné chloupky, které jsou přítomny, se stávají silnějšími a viditelnějšími. To se nestane s elektroepilací, protože ošetření se aplikuje zvlášť na každý kořen vlasového folikulu.
  5. Malý elektrický pulz je přenášen jemnou sterilní jednorázovou sondou přímo do přirozeného otvoru vlasového folikulu, který zničí dermální papilu, matrici a oblast zvanou „boule“, což vše způsobuje růst vlasů a jejich regeneraci.
  6. Mezi ošetřením elektroepilací nemusíte dělat nic. Pokud máme ošetření laserem nebo IPL, je nutné oholit chloupky na obličeji, aby nedošlo ke spálení povrchu pokožky během ošetření. Praxe, která může způsobit, že se někteří lidí zdráhají, a to z dobrého důvodu.
  7. Další výhodou elektroepilace v oblasti obličeje je, že tato metoda umožňuje přesné zacílení na zárodečné buňky chloupku ve folikulu. Vzhledem k tomu, že se jedná o selektivní techniku, která ošetřuje každý chloupek, jeden po druhém, je možné vytvarovat velmi přesně tvar obočí nebo okraje vousů, nebo odstranit pouze ty nejviditelnější a nejtrapnější chloupky. To bohužel není možné laserem nebo IPL metodou, protože špička zařízení cílí na větší plochu pokožky a na několik chloupků současně.

Elektroepilace je osvědčená metoda, která je nejbezpečnější a jedinou metodou definitivního odstranění chloupků v obličeji. Je to postup, který dává velkolepé výsledky a uspokojuje potřeby lidí, kteří se chtějí zbavit chloupků na tváři jednou pro vždy.

Elektroepilace existuje již více než 100 let. Poprvé byla elektroepilace tzv. galvanická elektrolýza publikována v roce 1875 v medicínské literatuře oftalmologem Charlesem Michelem jako metoda, která umožňuje odstranit rostoucí řasy u pacientů s nemocí zvanou trichiáza (anglicky trichiasis).

Elektroepilace je jedinou metodou schválenou FDA pro trvalé odstranění nežádoucího ochlupení.

© Apilacare