12 září, 2022 Admin

Zarostlé chloupky. Co to způsobuje a jak tomu předcházet?

Anatomie problému

Zarostlé chloupky – jedna z těch drobných nepříjemností v životě, bez kterých bychom se rádi obešli, že? Ale abyste zabránili jejich vzniku, musíte je znát… Řekněme, že se „vtělí“, když se složí a místo propíchnutí tlačí do kůže. Poté uvidíte, že se tvoří zarudnutí. Výsledek je znát: svědění a často i bolest.

Jak zabránit zarůstání chloupků?

Zarostlé chloupky nikoho nešetří. To znamená, že lidé s hrubými chloupky nebo silnější kůží jsou zvláště ohroženi. V tomto smyslu bude pravidelně exfoliovaná pokožka pravděpodobně méně zadržovat chloupky. Mrtvé buňky, které se hromadí na povrchu epidermis, mohou skutečně působit jako bariéra pro chloupky.

Proto k peelingu pokožky použijte peelingovou rukavici nebo specializované produkty.

Zarostlé chloupky se mohou objevit na kterékoli části těla, kde rostou. Objevují se ještě častěji v oblastech vystavených k odstraňování chloupků nebo častému holení, a to ještě častěji, když je technika holení nebo odstraňování chloupků nedostatečná nebo nesprávná.

Zde je několik dobrých návyků k osvojení:
• Vyberte si holicí strojky s jednou čepelí. Vícebřité holicí strojky stříhají chloupky těsně pod kůží, která je stočí směrem k pokožce.
• Před holením navlhčete pokožku a naneste gel nebo krém na holení
• Vyhněte se tomu, abyste žiletkou několikrát přejížděli přes stejné místo. Každý průchod riskuje skládání chloupků dovnitř proti pokožce.
• Strojkem klouzejte ve směru růstu chloupků, ne proti němu.

Trvalé řešení

Jistě jste pochopili, že holicí strojek je často zodpovědný za podporu vzhledu zarostlých chloupků. Zkuste také ušetřit! Zbývá určit, zda je preferováno dočasné nebo trvalé řešení.

V prvním případě se rozhodneme pro voskování, které také vede k problému zarůstání chloupků.

Ve druhém případě se budeme věnovat elektroepilaci – definitivní odstranění chloupků.

Více chloupků = více zarostlých chloupků, samozřejmě. Rozhodnutí je na Vás!

© Apilacare