25 srpna, 2022 Admin

Vědecký výzkum ve službách krásy

ELEKTROLÝZA, FOTOEPILACE.

Ve snaze předvést vědecký základ svých technologických aplikací se společnost Dectro International v roce 2013 obrátila na centrum LOEX na Laval University. Spojením odborných znalostí lékařů LOEX s technologiemi vyrobenými společností Dectro International byly provedeny dvě studie, které prokázaly účinnost radiofrekvence 27 MHz při elektroepilaci a IPL při fotoepilaci.

27 MHz termolýza

Elektroepilace je často používaná metoda odstraňování chloupků a je považována za trvalou. Chybí však histologické studie o účincích radiofrekvence (RF) na vlasové folikuly.

Cílem této studie bylo pozorovat destrukci lidských vlasových folikulů a také okolní tkáně po ošetření termolýzou 27 MHz, se zvláštní pozorností na vybouleninu a oblasti bulbu/dermální papily. Významné poškození bylo pozorováno na vlasových folikulech. Umístění oblastí destrukce se liší v závislosti na vložení špičky vlákna, zatímco epidermis zůstává nedotčena.

Chcete-li si přečíst celý vědecký článek publikovaný v British Journal of Dermatology z výzkumné zprávy, klikněte sem.

Fotoepilace intenzivním pulzním světlem

Intenzivní pulzní světelné zdroje se úspěšně používají k odstraňování chloupků, ale dlouhodobá redukce chloupků vyžaduje několik ošetření. Zůstává několik otázek týkajících se dopadu ošetření IPL na strukturu vlasového folikulu, konkrétněji na zárodečné buňky a také na dermální papilu.

Cílem bylo charakterizovat destrukci lidských vlasových folikulů a okolní tkáně po ošetření IPL, se zvláštní pozorností na oblasti vyboulení a bulbů. Histologická analýza potvrzuje, že pigmentované struktury, jako jsou buňky bulbu (bohaté na melanin) a vlasy, jsou hlavními cíli ošetření IPL, zatímco bílé chloupky a epidermis zůstávají nedotčeny.

Chcete-li si přečíst celý vědecký článek publikovaný v British Journal of Dermatology z výzkumné zprávy, klikněte sem.

© Apilacare