5 prosince, 2021 Admin

Teenageři – depilace vs. epilace?

Co potřebujete vědět o těchto metodách?

Teenageři a nezbytná úprava zevnějšku: nevyhnutelné téma. Depilace pro dospívající je rostoucí trend. Teenageři jsou obecně první na řadě, pokud jde o odstraňování nežádoucího ochlupení. Jakékoli světlé nebo jemné chlupy se prostě netolerují. S hladkou pokožkou bez chloupků je teeneger prostě IN.

Mladé dospívající dívky často touží odstranit nově narostlé chloupky, ať jsou jakékoliv a kdekoliv na těle. Kamarádky se mezi sebou neustále porovnávají: jedna se holí, druhá ne, jedna navštěvuje kosmetičku pro depilaci a epilaci, zatímco druhá podstupuje epilaci elektrolýzu.
V mysli mnoha rodičů zůstává jedna otázka: v jakém věku bychom měli umožnit teenagerům začít s depilací a epilací a která metoda je pro ně nejlepší?

Neexistuje žádný ideální věk pro zahájení odstraňování chloupků. Nejlepším postupem je otevřeně probrat toto téma s teenegery, než vezmou v koupelně žiletku a oholí si všechny nechtěné chloupky s neblahými následky.

Zde je několik metod dočasného odstranění chloupků, redukce chlupů a trvalé odstranění chloupků, které jsou dnešním teenegerům dostupné. Určité techniky kvalifikujeme jako „dočasné“, protože v těchto případech chloupky v krátkodobém nebo střednědobém horizontu nutně dorostou a mohou dokonce ztmavnout a zesílit, než tomu bylo dříve.

Dočasné metody

Elektrické holicí strojky, nůžky, pinzety, depilační krémy a žiletky jsou snadno dostupná levná řešení odstraňování chloupků. Není žádným překvapením, že jsou velmi oblíbené mezi dospívajícími. Obecně však stimulují opětovný růst chloupků, zejména v oblastech specifických pro pohlaví, a výsledky jsou krátkodobé. Ve většině případů můžete vidět, jak vlasový stvol trčí z kůže již následující den.

Stará dobrá žiletka
Používání tradičních holicích strojků nebo žiletek také zahrnuje riziko řezných ran nebo infekcí, pokud nebyl řádně dezinfikován nebo byl zapůjčen od člena rodiny, nebo kamarádky. Ještě dodejme, že nevhodná technika holení může chloupky zdeformovat, a podpořit tak tvorbu zarůstajících chloupků a zanícení vlasových folikul.

Mechanické elektrické epilátory
Mechanické epilátory, které používají spirálovou pružinu, jsou poměrně bolestivou metodou, která přináší v nejlepším případě smíšené výsledky. Při použití tohoto typu zařízení se mohou chloupky velmi zdeformovat a často se lámou ve folikule, což podporuje tvorbu zarůstajících vlasů s infekcí nebo bez ní. A opětovný růst chloupků je stále stimulován a je poměrně rychlý.

Zesvětlující krémy – příliš dobré, aby to byla pravda?
Zesvětlující krémy se mohou jevit jako atraktivní řešení, díky jednoduchosti použití. Přesto mohou snadno vytvořit více problémů než vyřešit. Nejen, že mohou dráždit pokožku, odbarveným chloupkům dodávají nažloutlou barvu, ale také se otevírají šupiny vlasového stvolu, takže chloupky vypadají větší a širší.
I když má teeneger vousy na obličeji nebo nechtěné chloupky, bylo by mnohem lepší použít jinou metodu, protože tato metoda dělá chloupky výraznějšími, jakmile účinek odbarvování odezní. Jeden krok vpřed, dva kroky vzad, jak se říká…

Vosky a pinzety, skvělá kombinace
Voskování a vytrhávání jsou osvědčené techniky dočasného odstraňování chloupků, které umožňují pomalejší opětovný růst chloupků ve srovnání s holením (až tři týdny). Zákrok však může být pro mnohé bolestivý a při nesprávném provedení je možná deformace vlasového folikulu, která vytváří podmínky pro vznik zarostlých chloupků. Opětovný růst chloupků je stimulován bez ohledu na typ použitého vosku: tvrdý, měkký, horký nebo studený, nebo dokonce cukr. Následně vytvářejí možné podmínky pro infekce a různé kožní alergie.

Trvalé metody

Fotoepilace – úžasné, ale ne pro každého
Fotoepilace laserem nebo IPL (intenzivní pulzní světlo) je dnes velmi populární. I když slibuje rychlé výsledky na velkých částech těla, tento typ ošetření není vhodný pro všechny typy pokožky a chloupků. Ideální stav je světlá pokožka a tmavé chloupky. Blond, rezavé a bílé chloupky nejsou ovlivněny, protože nemají dostatečnou pigmentaci přítomnou v pokožce a vlasech. Metody IPL a laser neposkytují úplné odstranění chloupků, ale pouze je redukují na 60–80 %. Navíc si pamatujte, že náctileté chloupky jsou často docela jemné a sotva pigmentované. Z tohoto důvodu by bylo lepší počkat až do konce dospívání než se obrátit na tyto jinak skvělé metody.

Elektrolýza – investice na celý život
Elektroepilace (elektrolýza) je v současnosti jedinou definitivní epilační metodou trvalého odstranění chloupků, o které je známo, že je vhodná a účinná pro všechny typy pokožky a chloupků, bez ohledu na ošetřovanou oblast. Díky novým patentovaným technologiím a ultrarychlou frekvencí 27,12 MHz, která je nyní k dispozici, lze teenagerům nabídnout vysoce efektivní ošetření, velice pohodlné a s téměř žádným pocitem bolesti. Kromě toho při použití jednorázových izolovaných sond je kůže lépe chráněna, což eliminuje nežádoucí kožní reakce.
Elektrolýza je proto ideální metodou, jak teenagery zbavit těch otravných, nežádoucích chloupků na celý život. Zejména na obličeji, kde je pokožka obzvláště citlivá a jemná, protože na rozdíl od IPL a laseru není nutné před ošetřením obličej holit. U mladých dívek se však doporučuje před zahájením režimu elektrolýzy počkat na začátek menstruace, aby se ujistilo, že jejich chlupatost dosáhla úrovně zralosti.

Přestože elektrolýza vyžaduje určitou dávku disciplíny a je to dlouhodobá investice, je bezpečná a bez vedlejších účinků.

Zkrátka, bez ohledu na zvolenou metodu odstraňování chloupků, je nejdůležitější, aby se vaše dospívající dítě cítilo dobře ve své kůži. Pokud to váš rozpočet dovolí, ideální je nabídnout jim trvalou epilaci. Je to inteligentní investice, kterou vaše dospívající dítě jistě ocení a bude vděčné.

© Apilacare