9 září, 2021 Admin

Trans/nebinární osoby a odstranění chloupků

ELEKTROEPILACE, ZŘEJMÁ VOLBA

Trans identita je situace, kdy má člověk pocit, že je členem pohlaví, které je jiné, než se kterým se narodil. Aby dosáhla plného přijetí svého JÁ, může trans žena cítit potřebu nosit ženské oblečení, podstoupit operaci a trvalé odstranění chloupků. Hormonální léčba obecně nestačí (pokud nejsou použity blokátory puberty) k omezení růstu vousů, odstranění chloupků v této oblasti, tak představuje zásadní krok v přechodu trans ženy. Pro trvalou epilaci mají dvě možnosti: fotoepilaci nebo elektroepilaci.

Rychlá metoda
Fotoepilace tím, že rychleji snižuje pilositu, urychlí odstranění vousů. Tato metoda je ideální pro léčbu velkých oblastí, jako jsou záda a hrudník. Fotoepilace dosahuje svých limitů v případech tmavé kůže a světlých chloupků, stejně jako oblastí, které vyžadují přesnost. Léčba blond, bílých a zrzavých chloupků není účinná, a tmavé kůže představující kontraindikaci, elektroepilace tak zůstává jedinou bezpečnou a účinným ošetřením v těchto typech případů.

Trvalá metoda
Elektroepilace zůstává dodnes jedinou 100 % trvalou metodou odstraňování chloupků. Trans ženy, které si zvolily fotoepilaci, nebudou mít jinou možnost než ji kombinovat s elektroepilací, aby dokončily léčbu a trvale se zbavily nežádoucích chloupků. Vzhledem k tomu, že se léčí jeden chloupek po druhém, elektroepilace je ideální metoda, kterou můžete použít na obličeji, aby byly zajištěny přesné a trvalé výsledky. Navíc s neustálým zlepšováním technologií, je dnešní elektroepilace velmi pohodlná, a to i pro ty nejcitlivější!

Díky jedinečné technologii, elektroepilace nastavuje nový standard v oblasti 100 % trvalého odstraňování chloupků tím, že zvyšuje účinnost, rychlost a pohodlí. Dnešní moderní patentovaná technologie nabízí kompletní řadu programů optimalizovaných pro muže a ženy se specifickými úpravami pro transgender.

Volba je na vás
Obě metody epilace prokázaly svou účinnost a přínosy a vyžadují prakticky totožnou investici do peněz a času. Elektroepilace je diferencována skutečností, že může ošetřit vlasy a pokožku jakékoli barvy, a že je ideální metodou pro odstranění nežádoucích vousů. Na druhou stranu fotoepilace může v krátké době snížit množství chloupků na větších plochách. Je proto na odborníkovi, aby každému ze svých klientů doporučil nejvhodnější léčbu.

POZN. Děkujeme členům skupiny JSEM TRANS za doplnění a opravu textů. 

© Apilacare